Πώς μπορούν οι ξηροί καρποί να βοηθήσουν τα παιδιά σας να αναπτυχθούν;

Πώς μπορούν οι ξηροί καρποί να βοηθήσουν τα παιδιά σας να αναπτυχθούν;

Η υγιεινή διατροφή είναι ένα ζητούμενο που απασχολεί κάθε άνθρωπο. Όταν όμως η συζήτηση φτάνει στα παιδιά, που έχουν αυξημένες θρεπτικές ανάγκες, τότε κρίνεται απαραίτητη. Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης διατροφής για την κάλυψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται για να είναι υγιή μπορεί παράλληλα να εξασφαλίσει τη δημιουργία γερών θεμελίων για μια πιο σωστή διατροφή στο μέλλον.

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών παίζουν οι ηλικίες από 2 ετών και πάνω, καθώς σε εκείνο το στάδιο η διατροφή επιδρά καθοριστικά τόσο στη σωματική όσο και στη νοητική ανάπτυξη και εξέλιξή τους. Η κάλυψη των αναγκών των παιδιών σε θρεπτικά συστατικά, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα είναι ουσιώδης όχι μόνο για την ενίσχυση αλλά και για την προφύλαξη των παιδιών από ανεπάρκειες και χρόνιες παθήσεις όπως η παχυσαρκία κ.ά.

Η προσθήκη των ξηρών καρπών στη διατροφή των παιδιών σας είναι η ιδανική επιλογή που μπορείτε να κάνετε ώστε να τους δώσετε ένα ταχύρρυθμο μάθημα για τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Αυτή η θρεπτική ένταξη στο διαιτολόγιό τους είναι κι αυτή που θα βοηθήσει τα παιδιά σας να αναπτυχθούν περισσότερο και να ενισχύσουν σε βάθος τον οργανισμό τους.

Οι ξηροί καρποί μπορεί να ενισχύσουν την συγκέντρωση

Η καλύτερη τροφή για τον εγκέφαλο, το μυαλό και τη διάθεση των παιδιών σας είναι οι ξηροί καρποί. Σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά που τρώνε ένα τέτοιο πρωινό έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, επειδή η μάθηση απαιτεί τροφή για τον εγκέφαλο.

Ένας υγιής εγκέφαλος απαιτεί υγιή λιπίδια. Οι ξηροί καρποί μπορεί να τα παρέχουν σε αφθονία αφού περιέχουν υγιεινά λιπαρά τα οποία ωφελούν την υγεία. Ακόμη, η παροχή σταθερής ενέργειας στον εγκέφαλό τους σε συνδυασμό με την κατανάλωση υδατανθράκων για πρωινό αντί για ζαχαρούχα δημητριακά ή τοστ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη συγκέντρωσή τους.

Οι ξηροί καρποί μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά σας να γίνουν πιο δυνατά

Οι ξηροί καρποί αποτελούν σημαντικό κομμάτι για την διατροφή των παιδιών σας. Μάλιστα, επειδή έχουν υψηλή θρεπτική αξία μπορούν επίσης να αντικαταστήσουν κάποια τρόφιμα από το διατροφικό σας πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να συμβεί διότι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες αλλά και φυτικές πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες.

Εκτός από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά, οι ξηροί καρποί είναι επίσης πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του παιδιού σας. Τέλος, μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών που βοηθούν με τη σειρά τους στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού τους συστήματος.

Πώς μπορούν οι ξηροί καρποί να ενταχθούν στη διατροφή των παιδιών σας;

Η εισαγωγή των ξηρών καρπών στη διατροφή των παιδιών σας δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά με λίγη προσπάθεια και προγραμματισμό, αξίζει τον κόπο. Αν πρόκειται να τους προσφέρετε για πρώτη φορά αυτό το σνακ φροντίστε να το κάνετε με τον κατάλληλο τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλέσετε τελείως τους ξηρούς καρπούς και να τους βάλετε σε τοστ, γιαούρτι, κρέμες ή σε κυρίως γεύματα για να τα απολαύσουν χωρίς να το καταλάβουν.

Από την άλλη, ανάλογα βέβαια και την ηλικία που βρίσκονται τα παιδιά, μπορείτε να τους προσφέρετε ξηρούς καρπούς ως σνακ ή ως συνοδευτικό σε κάποιο από τα γεύματά τους. Μαζί με ένα μεσημεριανό φαγητό μπορεί να κάνουν το γεύμα τους πλήρες και να λάβουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να είναι υγιή. Επομένως, αφενός θα γευτούν ένα νόστιμο και τραγανό σνακ και αφετέρου θα βελτιώσουν συνολικά την υγεία τους.

Στη Nutriscious προσπαθούμε πάντα μέσα από τους ξηρούς καρπούς να κάνουμε τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας να ταξιδέψουν σε ένα θρεπτικό κόσμο γεμάτο νοστιμιές όπου θα μπορούν να καταναλώνουν και να απολαμβάνουν τροφές, που κάνουν καλό στην υγεία τους. 

Πηγή: iatriko.gr, yo.gr, mednutrition.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν