Αυτοί είναι οι υγιεινοί ξηροί καρποί που είναι ιδανικοί για σνακ

Αυτοί είναι οι υγιεινοί ξηροί καρποί που είναι ιδανικοί για σνακ

Προσπαθείτε να διαχειριστείτε τη διατροφή σας, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι πρέπει να καταναλώσετε; Αντί να βασίζεστε στο πρόχειρο φαγητό, επικεντρωθείτε στην κατανάλωση μιας υγιεινής, θρεπτικής διατροφής γεμάτης βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που θα σας κρατήσουν χορτάτους και θα σας δώσουν ένα boost ενέργειας μέσα στην ημέρα.

Οι ξηροί καρποί είναι μια τέτοια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας καθώς περιλαμβάνει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία σας. Αρχικά, σας παρέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που θα σας βοηθήσουν να μείνετε χορτάτοι περισσότερο, ενώ παράλληλα θα αποτρέψουν την υπερκατανάλωση τροφής και το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων που θα μπορούσε να ακυρώσει όλη τη σκληρή δουλειά που κάνατε κατά τη διατροφή σας.

Ωστόσο, εκτός από τα οφέλη της κατανάλωσης των ξηρών καρπών, παρακάτω θα μάθετε και ποιοι είναι οι πιο υγιεινοί και παράλληλα ιδανικοί για να τους καταναλώσετε ως σνακ σε κάθε ώρα της ημέρας. Αν και όλοι οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί, ορισμένοι είναι λίγο καλύτεροι από άλλους. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα παρέχουν στον οργανισμό σας περισσότερο ασβέστιο από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό και επίσης αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δρα ενάντια στις φλεγμονές. Επομένως, είναι ένα απόλυτα υγιεινό και θρεπτικό σνακ που θα πρέπει σίγουρα να έχει μια θέση στη διατροφή σας.

  • Φιστίκια

Τα φιστίκια, από την άλλη, είναι από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς για σνακ. Επειδή είναι πολύ εύκολο να σπάσουν με το χέρι, είναι εύκολα διαθέσιμα τόσο με κέλυφος όσο και χωρίς κέλυφος. Η αλήθεια είναι όμως ότι έχουν λιγότερες θερμίδες από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς και παρέχουν στον οργανισμό ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό, την λουτεΐνη.

  • Καρύδια

Τα καρύδια είναι ιδανικά για σνακ καθώς είναι ιδιαίτερα υγιεινά και ταυτόχρονα ευεργετικά, παρέχοντας στον οργανισμό σας μονοακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Επίσης, είναι οι μοναδικοί ξηροί καρποί που περιέχουν σημαντικές ποσότητες α-λινολενικού οξέος (ALA), ενός υγιεινού ωμέγα-3 λιπαρού οξέος που συμβάλλει σε μια βελτιωμένη υγεία.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ξηρών καρπών;

Οι ξηροί καρποί δεν αποτελούν μόνο μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών, αλλά παρέχουν επίσης σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας του σώματός σας. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Ε -ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό- βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς μαζί με άλλα αντιοξειδωτικά όπως τα καροτενοειδή που αποτρέπουν τις οξειδωτικές βλάβες από τα κύτταρά σας.

Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στη βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων του αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Για παράδειγμα, τα καρύδια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτεΐνες και αποτελούν ιδανικό σνακ για χορτοφάγους, τα φιστίκια αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εντέρου και τέλος τα αμύγδαλα θεωρούνται καλή πηγή βιταμίνης Β6 καθώς και μαγνησίου και μαγγανίου.

Γενικότερα, οι ξηροί καρποί είναι χαμηλοί σε θερμίδες, λίπος και νάτριο, γεγονός που τους καθιστά ένα εξαιρετικό σνακ για όσους ακολουθούν δίαιτες απώλειας βάρους. Επίσης, είναι ένα σνακ που αποθηκεύεται εύκολα και είναι φθηνό, καθιστώντας τους μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να έχουν υγιεινά σνακ στο χέρι.

Στη Nutriscious θα βρείτε εκτός από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς και τους πιο νόστιμους και θρεπτικούς που θα μπορείτε να τους καταναλώσετε εύκολα και γρήγορα ως σνακ, χάρη στις «έξυπνες» συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης.

Πηγή: onmed.gr, diaitoloygeia.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν