Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά. Θρυμματίζουμε τα δημητριακά με τα χέρια και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο ταψί. Αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για περίπου 30 λεπτά. Το κόβουμε σε μπάρες, τις οποίες φυλάμε στο ψυγείο, μέσα σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει αεροστεγώς. Μυστικό: Χρησιμοποιούμε ό,τι ξηρούς καρπούς θέλουμε, αρκεί να είναι ανάλατοι και ωμοί.