Ξηροί καρποί: Επιτρέπεται να τους καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση;

Ξηροί καρποί: Επιτρέπεται να τους καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση;

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης ποικιλίας τροφίμων είναι το κλειδί για να είστε ευτυχισμένοι και υγιείς, γι’ αυτό είναι σημαντικό να δίνεται προσοχή στο τι τρώτε καθημερινά.

Οι ξηροί καρποί προσφέρουν εξαιρετικά οφέλη στην υγεία και μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, γεγονός που τους καθιστά ως ιδανική τροφή για απώλεια βάρους. Είτε ως ένα γρήγορο πρωινό σνακ είτε ως μία νόστιμη γαρνιτούρα σε ένα κυρίως γεύμα, οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή για καθημερινή κατανάλωση.

Εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στην υγεία μας με πολλούς τρόπους. Για αρχή, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού και να προσθέσουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά στη διατροφή μας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για μία βέλτιστη διατροφή είναι να προσθέσετε μια ποικιλία ξηρών καρπών στα γεύματά σας, στα smoothies ή ακόμα και στα σνακ σας.

Πόσο σημαντική είναι η προσθήκη των ξηρών καρπών στη διατροφή σας;

Οι ξηροί καρποί είναι αποδεδειγμένα μια τροφή που συνίσταται να προστίθεται σε κάθε διατροφή. Το πιο σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι μία μόνο χούφτα μπορεί να καλύψει σχεδόν όλες τις ανάγκες σας σε θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα, η κατανάλωσή τους φαίνεται να συνδέεται με διάφορα θετικά οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και των τριγλυκεριδίων και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).
  • Βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων τους.
  • Βελτιώνουν επίσης τη λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος.
  • Ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς και μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.
  • Επιπλέον, μειώνουν την προδιάθεση για διαβήτη τύπου 2.

Πόσους ξηρούς καρπούς επιτρέπεται να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση;

Οι ξηροί καρποί αποτελούνται από 50% έως 70% λίπος. Ωστόσο, το λίπος αυτό ανήκει στην κατηγορία των "καλών" λιπαρών (μονοακόρεστα και ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα), τα οποία συνδέονται με διάφορα οφέλη για τον οργανισμό μας. Για παράδειγμα, τα καρύδια είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ τα φουντούκια και τα μακαντάμια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ξηροί καρποί, όταν καταναλώνονται με μέτρο, όχι μόνο δεν προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους αλλά βοηθούν και στην καύση του λίπους. Η κατανάλωσή τους μπορεί να αυξήσει την ενέργεια και την καύση λίπους. Αυτό οφείλεται τόσο στην πρωτεΐνη όσο και στα ακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς.

Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν ότι η ποσότητα ξηρών καρπών που μπορείτε να καταναλώνετε ημερησίως χωρίς κίνδυνο αύξησης βάρους είναι περίπου 30 γραμμάρια.

Πόσο υγιεινό είναι να καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση ξηρούς καρπούς;

Η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία σας. Μόλις μία χούφτα από το συγκεκριμένο σνακ μπορεί να βελτιώσει την αίσθηση και απόλαυση των γευμάτων σας προσθέτοντας μια χορταστική τραγανή γεύση και μια εξαιρετική σύσταση, και παράλληλα μπορεί να ενισχύσει τον κορεσμό προσθέτοντας φυτικές ίνες, υγιή λίπη και πρωτεΐνες στον οργανισμό σας.

Εκτός από τα παραπάνω, οι ξηροί καρποί μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας. Και αυτό διότι περιλαμβάνουν ένα προφίλ αμινοξέων συστατικών που είναι ευεργετικό για τον εγκέφαλο ενώ παράλληλα περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ιδιαίτερα προστατευτικά για το νευρικό σύστημα.

Μόνο στη Nutriscious θα βρείτε ατομικές συσκευασίες να περιέχουν τη σωστή αναλογία ξηρών καρπών που μπορείτε να καταναλώσετε σε καθημερινή βάση. Στόχος μας είναι η δημιουργία καινοτόμων αλλά και εξαιρετικών προϊόντων που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!

Πηγή: health-fitness.gr, sincerelynuts.com

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν