Τα 3 καλύτερα σνακ για να καταναλώνετε όταν εργάζεστε από το σπίτι

Τα 3 καλύτερα σνακ για να καταναλώνετε όταν εργάζεστε από το σπίτι

Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να εγκλιματιστεί κανείς σε μία νέα ρουτίνα εργασίας από το σπίτι αλλά μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο να έχει σε κοντινή απόσταση μερικά από τα πιο δελεαστικά ανθυγιεινά σνακ.

Η υβριδική εργασία είναι μία νέα τάση που εφαρμόζεται σήμερα στις μέρες μας και κάθε εργαζόμενος οφείλει να την ακολουθήσει πιστά, επιδιώκοντας ένα καλύτερο τρόπο να εργάζεται από το σπίτι. Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά στο πώς μπορεί να ανταπεξέλθει σε μία δουλειά πλήρους απασχόλησης σε ένα νέο περιβάλλον, ωστόσο υπάρχει ένα πράγμα όλοι έχουν κοινό. Θέλουν να τρώνε καλύτερα, να μένουν περισσότερο χορτάτοι και να έχουν ως επί το πλείστον υγιεινά αλλά και νόστιμα σνακ διαθέσιμα.

Το σνακ μπορεί να αποτελεί ένα υγιεινό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, αρκεί να καταναλώνετε σωστά. Καλό είναι να φροντίζετε να τρώτε ένα αρκετά χορταστικό γεύμα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, γεμάτο πρωτεΐνες και λαχανικά. Κατά συνέπεια, θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να κάνετε κάποια ανθυγιεινή παρασπονδία όσον αφορά στα σνακ.

Οι ξηροί καρποί μπορεί να σας διευκολύνουν ως προς την κατανάλωση των σνακ, καθώς εκτός του ότι μπορείτε να τσιμπολογάτε πιο εύκολα είναι επίσης και μια τροφή ιδιαίτερα υγιεινή με πολλά οφέλη για την υγεία. Εκτός από αυτά που θα αναλύσουμε παρακάτω, το σνακ αυτό μπορεί να δώσει ένα boost ενέργειας, να σας κρατήσει χορτάτους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και να σας βοηθήσει να καλύψετε μερικά κενά από τα θρεπτικά συστατικά που λείπουν από τη διατροφή σας, ώστε να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας.

Παρακάτω θα βρείτε τα 3 καλύτερα σνακ από ξηρούς καρπούς που μπορείτε να έχετε μαζί σας όταν εργάζεστε από το σπίτι:

  • Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα παρέχουν στον οργανισμό περισσότερο ασβέστιο από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό, ενώ είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε, η οποία λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και δρα κατά των φλεγμονών. Επομένως, αποτελούν ένα απόλυτα υγιεινό και θρεπτικό σνακ που είναι ιδανικό για όσους δουλεύουν πολλές ώρες από το σπίτι.

  • Καρύδια

Τα καρύδια είναι ιδανικά για σνακ, καθώς αποτελούν μια υγιεινή και ευεργετική τροφή που παρέχει στον οργανισμό μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης ο μόνος ξηρός καρπός που περιέχει υψηλά επίπεδα α-λινολενικού οξέος (ALA), ενός ωμέγα-3 λιπαρού οξέος που συμβάλλει στην ενίσχυση και βελτίωση της συνολικής υγείας.

  • Φιστίκια

Τα φιστίκια, από την άλλη πλευρά, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς για σνακ. Είναι πολύ εύκολο να σπάσουν με το χέρι και είναι εύκολα διαθέσιμα τόσο με κέλυφος όσο και χωρίς κέλυφος. Ωστόσο, στην πραγματικότητα έχουν λιγότερες θερμίδες από άλλους ξηρούς καρπούς και παρέχουν στον οργανισμό μας το πολύτιμο αντιοξειδωτικό, τη λουτεΐνη.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ξηρών καρπών;

Εκτός από εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών, οι ξηροί καρποί περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που είναι σημαντικά για την υγείας μας. Για παράδειγμα, η ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς, μαζί με άλλα αντιοξειδωτικά όπως τα καροτενοειδή τα οποία αποτρέπουν την οξειδωτική βλάβη των κυττάρων.

Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία βελτιώνουν τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Για παράδειγμα, τα καρύδια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αποτελούν ένα εξαιρετικό χορτοφαγικά σνακ, τα φιστίκια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6, μαγνησίου και μαγγανίου. Έτσι, όποιον ξηρό καρπό και να επιλέξετε από τους τρεις θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι και θέλετε να έχετε ενέργεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, οι ξηροί καρποί της Nutriscious να είστε σίγουροι ότι θα σας δώσουν το τελικό κίνητρο!

Πηγή: onmed.gr, sincerelynuts.com, diaitoloygeia.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν