Ξηροί καρποί: Το καλύτερο σνακ για την παραλία

Ξηροί καρποί: Το καλύτερο σνακ για την παραλία

Μπορεί οι καλοκαιρινές σας διακοπές να έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά μαζί με το αντηλιακό, τα καπέλα, τις πετσέτες και την καλή διάθεση, θα πρέπει να φροντίζετε και τη διατροφή σας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενσωματώνετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, ώστε να έχετε ενέργεια και δύναμη για κολύμπι και ατέλειωτες βουτιές. Ποιο είναι, ωστόσο, το καλύτερο και υγιεινότερο σνακ για την παραλία;

Το καλύτερο σνακ για την παραλία είναι, φυσικά, οι ξηροί καρποί. Μία τροφή γεμάτη με πλούσια θρεπτικά συστατικά στοιχεία που καθίσταται ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας. Γνωστοί ως το πιο υγιεινό σνακ, οι ξηροί καρποί αποτελούν σημαντική πηγή «καλών» θερμίδων και ενέργειας χάρη στα θρεπτικά συστατικά τους. Περιέχουν, επίσης, πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών.

Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό σνακ και πρέπει να βρίσκονται σε κάθε τσάντα, αν όχι στην τσάντα θαλάσσης σας. Χάρη στην «έξυπνη» συσκευασία που σας παρέχει η Nutriscious, μπορείτε να τα καταναλώσετε κάθε ώρα της ημέρας και να τα μεταφέρετε οπουδήποτε καθώς διατηρούνται και εκτός ψυγείου, χωρίς να αλλοιωθούν.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικούς από τους πιο θρεπτικούς ξηρούς καρπούς που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα ως σνακ σε οποιαδήποτε παραλία:

  • Αμύγδαλα

Tο κολύμπι και οι ατελείωτες ώρες στην παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο συχνά αυξάνουν το αίσθημα της πείνας σε μικρούς και μεγάλους. Οι ξηροί καρποί, ιδίως τα αμύγδαλα, είναι ένα από τα καλύτερα σνακ για την παραλία, καθώς είναι υγιεινοί, θρεπτικοί και χορταστικοί. Είναι επίσης θρεπτικά, πλούσια σε βιταμίνη Ε και περιέχουν υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φλαβονοειδή που δρουν μόνο ευεργετικά για την υγεία σας.

  • Φιστίκια

Αν σκοπεύετε να περάσετε την ημέρα σας στην παραλία, θα πρέπει να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα με κάποια ελαφριά σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε μια τέτοια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Τα φιστίκια είναι ένα δημοφιλές σνακ, καθώς είναι θρεπτικά και έχουν υπέροχη γεύση. Συγκεκριμένα, περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία, όπως φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ακόρεστα λιπαρά οξέα.

  • Καρύδια

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήρθε η ώρα για τις πρώτες εκδρομές στα όμορφα ελληνικά νησιά, με τις ατελείωτες αμμώδεις παραλίες κατά μήκος των ακτών. Το μόνο πράγμα που λείπει από αυτό το όμορφο τοπίο είναι ένα μικρό, ελαφρύ σνακ, όπως είναι τα καρύδια. Τα καρύδια είναι πλούσια μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, φώσφορο, φολικό οξύ, χαλκό, κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία παρέχουν ενέργεια για ατέλειωτο κολύμπι.

Πώς μπορείτε να καταναλώσετε τους ξηρούς καρπούς στην παραλία;

Αρχικά, καλό είναι να αναθεωρήσετε την εικόνα που μπορεί να έχετε αναφορικά με τους ξηρούς καρπούς ως ένα αυτόνομο σνακ, ακόμα και αν καταναλώνεται σκέτο. Σίγουρα, ένα μικρό σνακ με ξηρούς καρπούς μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το αίσθημα της πείνας μεταξύ των γευμάτων σας, ωστόσο, οι ξηροί καρποί μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να «συμπληρώσουν» ενδεχομένως το διατροφικό μείγμα σε ένα από τα γεύματά σας.

Εάν τώρα είστε από αυτούς που φέρνουν ταπεράκι στην παραλία ή κάνουν διατροφή, οι «έξυπνες» συσκευασίες της Nutriscious θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε με κάθε τρόπο τους ξηρούς καρπούς στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Για παράδειγμα, εκτός από σκέτους ξηρούς καρπούς μπορείτε κάλλιστα να τους χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα σε κάποια σαλάτα ή γιαούρτι και διαφορετικά σε χειροποίητες μπάρες δημητριακών ή μπισκότα. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσετε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια για να απολαύσετε τη μέρα σας.

Ανακαλύψτε το καλύτερο σνακ στην παραλία μέσα από τη μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών της Nutriscious και απολαύστε το μπάνιο και τον καυτό ήλιο με τις πιο γευστικές επιλογές!

Πηγή: mednutrition.gr, itrofi.gr, mamapeinao.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν